Vlamvertragende kleding verplicht én noodzakelijk

Op veel locaties is vlamvertragende kleding verplicht. Dit mag echter nooit de hoofdreden zijn om deze kleding te dragen. Brandwerende kleding is namelijk absolute noodzaak wanneer er brand ontstaat. Bescherm jezelf goed en ben je bewust van de risico’s die je loopt. Door de risico’s van te voren te inventariseren weet je welke kleding je hebt beste kunt dragen.

17 artikelen  
Signalisatiekleding om goed zichtbaar te zijn

Werk je op donkere plaatsen of werk je langs de openbare weg, dan is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent door kleding te dragen die goed reflecteert. Met name langs de openbare weg dien je kleding te dragen die voldoet aan de norm EN ISO 20471. Hiermee zorg je ervoor dat je niet over het hoofd wordt gezien.

Multisafe kleding voldoet aan meerdere normeringen

Naast vlamvertragende kleding en signalisatiekleding is er ook kleding die voldoet aan meerdere normeringen, de zogenaamde multisafe kleding. Bijvoorbeeld de Mascot Arbon werkbroek van de multisafe kleding van Mascot is gecertificeerd volgens EN ISO 11612 (vlamvertragend), EN ISO 11611 (bescherming tegen kleine spatten van gesmolten metaal en toevallig vlamcontact), EN1149-5 (antistatisch), EN61482-1-2 (bescherming tegen vlamboog), EN13034 (zuurbestendig), EN ISO 20471 (hoge zichtbaarheid). En dat alles in één kledingstuk.